Biografie

Björn Wedding is op 4 januari 1985 geboren in het ziekenhuis te Bocholt (D). Zijn eerste levensjaren heeft hij doorgebracht in Rhede (D). In 1992 is hij verhuisd naar Winterswijk (NL), waar hij tot nu toe woont. Hier heeft Björn na de basisschool en de mavo uiteindelijk zijn havo diploma gehaald. In december 2007 studeerde hij met succes af aan de Saxion Hogeschool Enschede aan de opleiding Small Business & Retail Management.

In 1991 is hij op de muziekschool in Duitsland al met accordeonles begonnen. Dit werd vervolgd toen hij ging verhuizen naar Nederland aan de muziekschool in Winterswijk. In 2002 was hij echter een klein beetje uitgekeken op de accordeon en toe aan een vernieuwing. Al van kinds af aan kende hij de Steirische Harmonika. Na een weekend seminar in Zuid-Duitsland voor de Steirische Harmonika duurde het nog geen jaar voordat hij het geld bij elkaar had en naar Limburg ging om een Steirische Harmonika in kopen. Les heeft hij daarna bijna niet meer gehad. Het meeste heeft Björn zich zelf bijgebracht via studieboeken. Inmiddels heeft Björn regelmatig optredens. De reacties van buitenaf zijn zeer positief en het publiek is zeer enthousiast.

Naast muziek spelen luistert Björn Wedding zelf ook veel muziek en is hij fan van tientallen groepen uit Oostenrijk en Slovenië. Het zal dan ook niet vreemd klinken dat zijn favoriete vakantielanden Oostenrijk en Slovenië zijn. Verder is hij vrijwilliger bij lokale omroep RTV Slingeland.